Asfaltirana lijeva strana mosta Moračica, radovi na naplatnoj stanici Smokovac pri kraju | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Asfaltirana lijeva strana mosta Moračica, radovi na naplatnoj stanici Smokovac pri kraju

Svi glavni objekti na autoputu – mostovi i tuneli koje izvodi kompanija Bemax su finiširani.  Završni radovi, odnosno radovi na odvodnjavanju, hidroizolaciji na mostovima, radovi na pripremi za asfalt i zidovi za zaštitu od buke su u završnoj fazi, kazali su CdM-u iz te kompanije.

“Kada govorimo o asfalterskim radovima do kraja mjeseca ćemo doći do tridesetog kilometra trase (od 41 kilometra) sa asfaltom (osim asfalta na mostovima).  Važno je napomenuti da je prije dva dana izvršeno asfaltiranje na lijevoj strani mosta Moračica koji predstavlja najveći most na ovoj dionici. Što se tiče petlje Smokovac završeni su radovi koji su trebali da budu završeni po osnovnom ugovoru tj. završeni su glavni radovi kao što je proboj trase, most Smokovac”, istakli su iz kompanije Bemax.

Objašnjavaju da se trenutno izvode radovi na instalacijama koje nijesu bile u osnovnom ugovoru i radi se priprema za asfalt. Takođe se na petlji izvode završni radovi na naplatnoj stanici Smokovac.

“Kako je kompanija Bemax dobila posao na izgradnji spoja bulevara Vilija Branta (Zlatičkog bulevara) i petlje Smokovac, čekamo da se riješe imovinsko pravni odnosi kako bi otpočeli i sa tim radovima. Asfalterske radove na petlji  Smokovac planiramo da radimo kada na sjeveru ne budemo mogli da izvodimo pomenute radove zbog zime”, naveli su odgovorima CdM-u.

Za koje je sve poslove zadužen Bemax

Napominju da je na prioritenoj dionici autoputa Bar – Boljare, Smokovac – Uvač – Mateševo kompanija zadužena za građevinske radove na četiri tunela (Suka, Vežešnik, Mrke i tunel Vjeternik sa sjeverne strane)- ukupne dužine 11 km za obije cijevi, te sedam mostova i dva nadvožnjaka. U pitanju su mostovi Gornje Mrke, Đurićev Laz, Ratkov Laz, Lutovo, Pelev Brijeg, Suvovara i Krkor; nadvožnjaci Preljubovica i Kisjelica, a ukupna dužina obije trake je 3,6 km.

Ova kompanija izvodi radove i na otvorenoj trasi ukupne dužine 10,20 km (obije trake). U sklopu trase izvode se radovi na iskopima, nasipima, potpornim konstrukcijama, zaštiti kosina kao i na odvodnjavanju i na zidovima za zaštitu od buke. Bemax takođe izvodi kompletne asfalterske radove na ovoj dionici,

“Radi se i na objektima Baze za održavanje autoputa i naplatne rampe Pelev Brijeg; objektu Naplatne stanice Mateševo, Petlji Smokovac (u okviru koje se nalazi istoimeni most dužine 300 metara u obije trake kao i naplatna stanica Smokovac”, pojašnjavaju iz Bemaxa.

Na autoputu se radi punom parom, gdje se trentno kompanija ima 400 radnika, uključujući svoje podizvođače.