Ako Uprava za saobraćaj riješi imovinsko pravne odnose kompletan posao biće završen za dva mjeseca | Zvanični sajt kompanije Bemax Zvanični sajt kompanije Bemax

Naše

Vijesti

Mi smo Bemax

Ako Uprava za saobraćaj riješi imovinsko pravne odnose kompletan posao biće završen za dva mjeseca

Radnici kompanije Bemax danas su počeli asfaltiranje desne strane bulevara, gledano iz pravca Podgorice prema Danilovgradu (od Komanskog mosta).

Ukoliko investitor posla, Uprava za saobraćaj, riješi sve imovinsko pravne odnose, kompletan posao biće završen u predviđenom roku, tj. u narednih dva mjeseca.

Na lijevoj strani bulevara (gledano iz pravca Podgorice prema Danilovgradu) prije nekoliko mjeseci ugrađena su dva sloja asfalta, kuda se nesmetano odvija saobraćaj u oba smjera.

ZAVRŠNA FAZA

Predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović izjavila je za Pobjedu da su svi radovi na bulevaru, koji se nesmetano mogu izvoditi, u završnoj fazi.

-Mi, u kompaniji Bemax pratimo naš dinamički plan uprkos svim problemima koje imamo u toku izvođenja radova i očekujemo završetak svih radova prema osnovnom ugovoru u naredna dva mjeseca – poručila je Vuksanović.

Do danas, ističe ona, nakon više od 18 mjeseci od početka izvođenja radova, nisu riješeni svi imovinsko pravni odnosi.

-Javna rasvjeta bulevara se ne može priključiti na većinu trafostanica, jer u istima nema slobodnih izvoda, nije riješen problem odvodnje atmosferskih voda kod kružnog toka na ulazu u Danilovgrad. Kružni tok u Bandićima nije do kraja izveden, jer još nije riješen problem izmještanja trofostanice koja se nalazi na mjestu kružnog toka. Takođe, mještani naselja Tomaševići i dalje blokiraju radove jer zahtijevaju od investitora, Uprave za saobraćaj i nadležnog Ministartsva izgradnju kružnog toka. Svi ovi problemi utiču na dinamiku izvođenja radova i mogu uticati na krajnji rok završetka radova – objasnila je Vuksanović.

ULAGANJA

Gradnja bulevara od Podgorice do Danilovgrada počela je početkom jula 2020. godine. Vrijednost izgradnje 15 kilometara duge dionice je 24 miliona eura, a rok za izgradnju je dvije godine. Izvođač radova je kompanija Bemax. Ovaj projekat je posebno značajan za građane Podgorice i Danilovgrada, koji će zahvaljujući njemu lakše putovati, ali i za područje Bjelopavlićke ravnice, jer će dati podsticaj lokalnoj ekonomiji. Bulevar je projektovan po najvećim standardima, vodeći računa i o zaštiti životne sredine. Takođe, kako je i istaknuto prilikom početka radova, ovaj bulevar ima državni značaj, jer će približiti i Danilovgrad i Nikšić aerodromu i primorju. Bulevar od Komanskog mosta do Danilovgrada ima četiri trake, velika široka razdjelna ostrva, trotoare na izlasku iz gradova i cijelom trasom savremenu rasvjetu. Sredstva za izgradnju obezbijeđena su preko Evropske banke za obnovu i razvoj.