Dobrodošli

MI SMO BEMAX

Kompanija koja gradi Crnu Goru

Master Blok 8-8

Investitor:

Master inženjering d.o.o.

Status:

U toku

Godina:

2022 –

Vrijednost ugovorenih radova:

30.000.000 €

Izgradnja stambeno-poslovnog objekta u zahvatu DUP-a Servisno skladišna zona uz željezničku prugu Stari Aerodrom. Gradnja objekta planirana je na urbanističkoj parceli 3 ukupne površine 15.280 m2.

Lokacija se južnom stranom otvara prema bulevaru Josipa Broza Tita, dok će sa ostalih strana biti oivičena planiranim saobraćajnicma.

Realizacija projekta podjeljena je na dvije faze. Prva podrazumijeva gradnju podzemne garaže, dok su drugom fazom obuhvaćene sve nadzemne etaže. Nju čine četiri lamele, koje se sastoje od građevinskih cjelina A, B, C, D i E.

Objekat je različite spratnosti, s obzirom da se sastoji od četiri kule i tri trakta. Spratnost južnog trakta je G+P+5, spratnost istočnog i zapadnog trakta je G+P+7, dok je spratnost kula G+P+9. Prizemlje objekta je u nivou trotoara bulevara Josipa Broza Tita. Bruto gradjevinska površina bez podzemnih prostorija 34.060,97m2

U podzemnoj etaži objekta planirana je garaža sa 404 parking mjesta, kao i tehničke prostorije za njeno održavanje. Osim u podzemnoj garaži, parkiranje je planirano i na platou oko objekta, gdje je predviđeno još 71 mjesto za prakiranje. To ukupno čini 475 parking mjesta.

Prizemlje objekta predviđeno je za poslovanje, a tu će biti smješteni i ulazi u objekte, kao i prostorije za elektorinstalacije i hidrotehničke instalacije. Takođe, u prizemlju je predviđeno i pet pješačkih prolaza koji okolne saobraćajnice povezuju sa unutrašnjim dvorištem objekta. Projektom su predviđena ukupno 44 poslovna prostora u objektu, i to 12 u Lameli 1, 13 u Lameli 2, 10 u Lameli 3 i osam u Lameli 4.

Na spratovima objekta nalaze se stanovi različitih struktura, od garsonjera, preko jednosobnih i dvosobnih, do trosobnih stanova. Ukupni broj stanova iznosi 368, i to 97 u Lameli 1, 113 u Lameli 2, 89 u Lemeli 3 i 69 u Lameli 4. Kada govorimo o strukturi, najviše će biti jednosobnih stanova – 222. Kompleks će imati i 14 garsonjera, 88 dvosobnih i 44 jednosobna stana.